Ողջույն Հյուր
Art Korea
Գլխավոր էջ » Ֆայլեր » Իմ ֆայլերը

Կորեական խոհանոց
06.03.2013, 15:40

Կորեական խոհանոցը


Կորեական խոհանոցը ընդհանուր առմամբ շատ կծու է, պատրաստման ժամանակ շատ են օգտագործում համեմունքներ հատկապես կորեական պղպեղ, այդ իսկ պատճառով կորեական ճաշատեսակներից շատերը ունեն կարմարագազարագույն երանգ: Այդ պղպեղի շատ օգտագործելը կախված է նրանից , որ հատկապես հարավային Կորեան ունի շատ տաք և խոնավ կլիմա , իսկ պղպեղը օգնում է մթերքը երկար պահպանելուն: Ի դեպ Կորեացիները սկսել են պղպեղն օգտագործել 16 
րդ. դարից սկսած երբ այն առաջին անգամ հարավային Ամերիկայից բերեցին պորտուգալացիները: Այդ ժամանակ էլ ձևավորվեց Կորեական ավանդական ճաշատեսակների պատրաստման ձևը: Կծու ուտեստները շատ բարձր էին գնահատվում, իսկ համեղ և կծու բառերը կորեերենում դարձան հոմանիշներ: Համեմունքների ցանկը կորեայում այդքան էլ հարուստ չե հիմնականում օգտագործում են պղպեղ և սխտոր , սակայն դա նրանք օգտագործում են տարբեր համամասնություններով և կոմբինացիաներով այդ իսկ պատճառով ճաշատեսակների համերը ստացվում են տարբեր: 3 հիմնական կորեական համեմունքներն են սոյաի սուսը, կոչհուջանը և տվանջանը:
Ինչպես հարևան երկրներում այնպես էլ Կորեայում շատ են օգտագործում բրինձ: Ի՞նչպես են գործերդ արտահայտությունը կորերենից բառացիորեն թարգմանվում է այսպես՝ <<Այսօր բրինձ կերել ե՞ս >>: Կորեացիների համար բրինձը սեղանի անբաժանելի մասն է կազմում , ինչպես օրինակ հացը շատ Եվրոպական երկրների համար: Բրինձը մատուցում են ամեն մեկին առանձին ամանով, իսկ մնացած կերակուրները դնում են ընդհանուր ափսեով:

հեղինակ:Moon

Կատեգորիա: Իմ ֆայլերը | Ավելացրեց: Moon
Դիտումներ: 397 | Բեռնումներ: 0 | Մեկնաբանություններ: 1 | - Վարկանիշ -: 5.0/2
Մեկնաբանություններն ընդամենը՝: 1
0 Spam
1 Rosie  
esel em shat sirum brindz. heart hands

Անուն *:
Email *:
Կոդ *:

Մուտք
Անվանակարգեր
Իմ ֆայլերը [38]
Հարցումներ
Գնահատեք իմ կայքը
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 104
Կայքի գործընկերները
Վիճակագրություն

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0